Körkort för moped

AM-behörighet

Att ta ett mopedkörkort är en stor händelse i livet. Vi tycker det är viktigt att våra 15-åringar får en bra och gedigen utbildning inför att dom själva skall ut i trafiken på riktigt för första gången i livet. Utbildningen genomförs av våra erfarna mc-lärare som coachar eleven genom teorin och körningen. Mopedutbildning har vi både i Mölnlycke och Nya Hovås men då vi är omåttligt populära kommer våra härliga ungdomar från hela Göteborgsområdet såsom Askim, Billdal, Kullavik, Särö, Kungsbacka, Lindome, Mölndal, Landvetter, Öjersjö, Partille, Backa, Kärra och till och med från Angered.

Våra mopeder

Vi kör trafiksäkra nya mopeder klass 1 (AM).

Körkortstillstånd

För att få övningsköra med moped (AM) behövs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Vi erbjuder syntest till självkostnadspris på Körskolan i Mölnlycke.

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Kunskapsprovet får skrivas då eleven har genomfört en godkänd teoretisk och praktisk utbildning och fyllt 15 år.

Förarprov

Här kan ni lugna era kids en smula, det finns nämligen inget som heter förarprov för moped. Dessutom kör eleven aldrig på Trafikverket. Våra kunniga mc-lärare genomför en trafikkörning med eleven efter det att eleven har goda teoretiska regelkunskaper från Teoricentralen och efter det att vi lärt eleven att hantera mopeden säkert på vår manöverbana i Åby, Mölndal.