Körkort för släp

BE-, B96 – behörighet

Ibland blir det tokigt när man plötsligt inte längre får dra sitt hästsläp eller husvagn när man har bytt bil, då kombinationen blir för tung och därmed olaglig. Men du kan vara lugn. Vi på Körskolan i Göteborg erbjuder utbildning för tungt släp (BE) och för begränsat släp (B96) så att du kan känna dig trygg på vägen. Slå oss en signal, så hjälper vi dig till vilken behörighet du behöver.

Våra släp

Våra släp är anpassade och viktade samt lastsäkrade enligt gällande regler, så att det blir enkelt, rätt och smidigt för dig.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra med tungt släp (BE) behövs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Vi erbjuder syntest på Körskolan i Mölnlycke till självkostnadspris.

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Det är bara för behörigheten tungt släp (BE) som du behöver skriva kunskapsprov för. Den begränsade släpbehörigheten (B96) kräver inget kunskapsprov.

Förarprov

Ett förarprov eller ”uppkörningen”, får genomföras då du har ett godkänt kunskapsprov för tungt släp (BE). För den begränsade släpbehörigheten (B96) krävs endast ett förarprov.