Startpaket Bil

INTENSIVUTBILDNING BIL

20 Körlektioner á 70 min för bil, Risk 1, Risk 2, Online-teori, Hyra av bil & Uppvärmning inför uppkörning.

Passa på att utbilda dig intensivt! Du kan välja att förlägga din utbildning under 2 eller 3 veckor. Gäller både manuell- och automat. För mer information och fullständiga villkor, kontakta oss via mail, telefon eller kom förbi och prata med någon av våra trafiklärare.

LÄS MER OM VÅR INTENSIVUTBILDNING FÖR BIL HÄR!

Körkort för bil

B – behörighet

Ett körkort för bil är frihet. Oavsett om du önskar köra intensivt eller traditionellt, ta körkort för manuell växellåda eller automat, så anpassar vi på Körskolan i Göteborg din utbildning efter dina önskemål. Därmed utgår vi från elevens personliga nivå och coachar eleven till att bli en medveten förare för resten av livet, dessutom med ett körkort i handen. Vi utbildar på bil i både Mölnlycke och Nya Hovås. Men även du som bor i våra upptagningsområden Öjersjö, Lindome, Landvetter, Mölndal, Askim, Billdal, Kullavik, Särö och Kungsbacka har bra förbindelser till oss då våra trafikskolor ligger centralt.

Artikel: Automat eller manuell – vad skall man välja?

Våra bilar

Vi kör alltid fräscha, lättmanövrerade och trygga bilar. Vi har självklart både manuell- och automat-växlade bilar.

Körkortstillstånd

För att få övningsköra med bil behövs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Vi erbjuder syntest på Körskolan i Mölnlycke till självkostnadspris.

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Tänk på att båda dina riskutbildningar måste vara genomförda innan du kan skriva kunskapsprovet. Här tipsar vi om några vägmärken som är bra att ha koll på inför ditt kunskapsprov.

Obligatoriska
riskutbildningar

Riskettan Bil

”Riskettan” är en teoretisk obligatorisk utbildning som handlar om riskfyllda situationer, vanliga riskbeteenden, alkohol, droger och trötthet. Vi på Körskolan erbjuder Riskettan både i Mölnlycke och Nya Hovås.

Risktvåan Bil

”Risktvåan” är en praktisk upplevelsebaserad utbildning där vi fokuserar på risksituationer i trafiken. Vår Risktvåa för bil genomför vi på Landvetter Halkbana, nära och smidigt.

Uppkörning

Ett förarprov eller ”uppkörningen”, får genomföras då du har ett godkänt kunskapsprov. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på inför din uppkörning.