Körkortsteori
För effektiv utbildning
Förutom den praktiska körningen, så finns det många trafikregler att följa, många skyltar att känna igen och många regler att kunna. Vad är skillnaden mellan totalvikt och tjänstevikt? Får man alltid lov att köra om motorredskap? Nästan alla som har haft b-körkort i flera decennier är övertygade om att de skulle klara en uppkörning, men många tvekar inför om de skulle klara det teoretiska kunskapsprovet igen. Du behöver dock inte tveka.
Körkortsteorin som hjälper i praktiken
Under din teoriutbildning läser och lyssnar du dig till all denna kunskap som komplement till, och förberedelse inför, de praktiska körlektionerna. I Teoricentralen kan du både läsa på om och testa dig själv på allt som kommer testas på kunskapsprovet. Du studerar körkortsteorin på egen hand, men vi hjälper dig gärna på vägen.
Personlig körkortsteori
Om du har svårt för teorin av olika orsaker kan vi på ett professionellt och pedagogiskt sätt hjälpa dig som elev individuellt med din teori. Våra duktiga trafiklärare i Mölnlycke och Hovås tar väl hand om dig.
Pröva dig själv innan provet
När du känner att du har riktigt bra koll kan du göra det stora kunskapsprovet ”på låtsas”: Genom Teoricentralen kan du göra tester som kallas sluttester och är gjorda för att likna ett faktiskt kunskapsprov hos Trafikverket så mycket som möjligt. Till sist är det så dags för det stora provet!
Äntligen dags
Kunskapsprovet, som ofta kallas teoriprovet, görs hos Trafikverket och är det näst sista testet du gör inom körkortsutbildningen. Din trafiklärare hjälper dig boka kunskapsprovet. Du måste ha godkänts på kunskapsprovet innan du får gå vidare till körprovet (eller ”uppkörningen”).
Allt klart för uppkörning
När du har klarat kunskapsprovet är det bara det sista körprovet kvar, sedan är körkortet ditt!